Τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Απρίλη 2017
ΑΘΗΝΑ
Πέμπτη, 04 Μαίου 2017 15:01
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Απρίλη 2017, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος, έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης τα εξής ζητήματα:
« Πρώτο θέμα, σχετικά με τη διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης Documenta 14, δε χρειάστηκε πολύς χρόνος για να μάθει η διοργάνωση και να μιμηθεί τους χειρότερους ντόπιους εργοδότες.
Πρώτον, όταν έδωσαν συνέντευξη οι εργαζόμενοι για να προσληφθούν τους είπαν ότι ο μισθός τους θα είναι 9 ευρώ μεικτά. Όταν όμως επελέγησαν και πήγαν να εργαστούν τους είπαν να υπογράψουν για 5,62ε6υρώ.
Δεύτερον, οι συμβάσεις αντί να γίνουν απευθείας από τη διοργάνωση Documenta, καταρτίστηκαν την τελευταία στιγμή, χωρίς τη συναίνεση των εργαζομένων και απροειδοποίητα, με μεσάζοντες, μέσω της εταιρίας ενοικιάσεως εργαζομένων Manpower.
Τρίτον, τους καλούν να υπογράψουν για λιγότερες μέρες και ώρες από αυτές που είχαν συμφωνήσει. Είναι πάγια τακτική των εταιριών στο χώρο ενοικίασης εργαζομένων, με αποτέλεσμα να μην έχει τη δυνατότητα να κάνει κάτι άλλο οι εργαζόμενοι και να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος στις απαιτήσεις της διοργάνωσης και της εταιρίας εργολάβου.
Τη διοργάνωση αυτής της έκθεσης καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη Documenta, και τονίζουν ότι προσπαθεί να ρίξει το μισθό προς όφελος των κερδών και του προϋπολογισμού της. Είναι ένα ακόμα δείγμα πως πολλές τέτοιες πρωτοβουλίες έρχονται σε επαφή με το εργασιακό καθεστώς που έχουν διαμορφώσει και διατηρούν οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Αυτό που βλέπουμε ας το κρίνουμε μετά, ανάλογα με την αντίληψη που έχει ο καθένας περί αισθητικής. Ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της έκθεσης, ξεζούμισμα αυτό των εργαζομένων.
Δεύτερο θέμα, θέτουμε το ζήτημα της μεταστέγασης 9 σχολείων της Αθήνας, η οποία γίνεται με πρόταση της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας, η οποία εστάλη μετά από πρόταση του Δήμου της Αθήνας, από την Αντιδήμαρχο κα Ηλιοπούλου. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα νέο κύμα συγχωνεύσεων σε 9 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αθήνα. Πρέπει να υπάρχει ενημέρωση και να πάρει θέση το Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι ευθύνη και των εργαζομένων και των Συλλόγων και των Ενώσεων γονέων.
Τέλος, φέτος δε θα πραγματοποιηθεί το "Ναρκωφεστιβάλ" στην Πλατεία Συντάγματος, το λεγόμενο "αντιαπαγορευτικό" φεστιβάλ εκεί όπου έρχονται οι νέοι άνθρωποι σε επαφή με τις "αξίες" της κάνναβης. Θα γίνει στο Πάρκο Στρατού στο Γουδή. Δε γνωρίζουμε αν έχει δοθεί άδεια. Είναι τραγελαφικό το γεγονός ότι ο χώρος γειτονεύει με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η μαστούρα θα φτάσει μέχρι εκεί. Θυμίζω ότι σήμερα η διακίνηση παραμένει παράνομη στην Ελλάδα.»
 
...προηγούμενη