τελευταίο θέμα στο webtv Συνεντεύξεις

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ
Συνεντεύξεις
Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 16:02
για τους πρόσφυγες στην Αθήνα
«Αρχικά θέλω να πω ότι η κατάσταση στο κέντρο της πόλης και κυρίως στην πλατεία Βικτωρίας, χωρίς να είναι όπως θα θέλαμε, είναι σίγουρα αρκετά βελτιωμένη.
Οι κάτοικοι επιστρέφουν σταδιακά σε μία κανονικότητα – που ο δήμος επιδίωξε πολύ έντονα – και παράλληλα όλο και περισσότεροι πρόσφυγες κάνουν το πέρασμά τους από την πόλη μας, ζώντας σε συνθήκες στοιχειώδους αξιοπρέπειας.
Η κρίση δεν θα παρέλθει γρήγορα. Οι εχθροπραξίες στη Συρία συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση.
Η συνεργασία μας με την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία είναι συνεχής και στενή. Δεν σταματάμε αυτή την προσπάθεια και προετοιμαζόμαστε ώστε να συμβάλουμε στον όσο το δυνατόν καλύτερο συνολικό συντονισμό στη διαχείριση της κρίσης. Δεν εφησυχάζουμε. Στόχος είναι να διασφαλίζεται η λειτουργία της πόλης και παράλληλα να μην υποβαθμίζεται η ζωή των κατοίκων της.
Με ικανοποίηση άκουσα στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης τον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Μουζάλα, να επιμένει σε αυτό που έχουμε συμφωνήσει, σύμφωνα με το οποίο η θέση των προσφύγων δεν πρέπει να είναι σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς στα πάρκα και στις πλατείες της πόλης.
Διαπιστώνω ότι στη διαχείριση του κύματος των προσφύγων, την εκκωφαντική σιωπή, την αμηχανία και την υπόγεια αντίδραση διαδέχεται ο ρεαλισμός και η προσαρμογή στην πραγματικότητα.
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπουμε σήμερα δημάρχους από όλο το Λεκανοπέδιο να αποδέχονται το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν μπορείς να κοιτάς μόνο την αυλή του γείτονα. Tους βλέπουμε με χαρά να συμμετέχουν στη μεγάλη προσπάθεια. Βλέπουμε να μοιράζονται μαζί με την Αθήνα και την υπόλοιπη χώρα το βάρος και την ευθύνη διαχείρισης ενός ζητήματος που υπερβαίνει τις δυνατότητες της χώρας».
για την παραίτηση του Βασίλη Βασιλικού από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου
«Σέβομαι την απόφαση του Βασίλη Βασιλικού και τους λόγους που παραιτείται. Δεν μπορεί όμως παρά να προβληματίσουν όλους μας οι λόγοι που επικαλείται ο Βασίλης Βασιλικός: η γραφειοκρατία, η επικάλυψη αρμοδιοτήτων, η υποβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου. Τον ευχαριστώ γιατί τίμησε με την παρουσία του το ψηφοδέλτιό μας και με τη συμμετοχή του το Δημοτικό Συμβούλιο».
 
...προηγούμενη