Διαφήμιση
Διαφήμιση
«Να τελειώσει το πινγκ πονγκ των ευθυνών της κας Δούρου με την Κυβέρνηση για τη μεταφορά των μαθητών»
Άρθρα - Σχόλια
Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 16:12
Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 254/14-10-2015) που κατατέθηκε από τον Βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου αναφορικά με το πρόβλημα μεταφοράς μαθητών στην Ανατολική Αττική και ειδικότερα στο Δήμο Μαραθώνα Αττικής, ο Υπουργός Παιδείας κος Νικόλαος Φίλης δηλώνει αναρμόδιος (!!!) και πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στον Υφυπουργό  Εσωτερικών και Διοικητικής
Ανασυγκρότησης, κο Ιωάννη Μπαλάφα, ο οποίος με τη σειρά του μας ενημερώνει ότι αρμόδια για τη μεταφορά των μαθητών και την διεκπεραίωση των διαγωνιστικών διαδικασιών είναι η Περιφέρεια Αττικής, δίνοντας στην Περιφερειάρχη Αττικής κα Δούρου τελικά τη μπάλα των ευθυνών και της αναποτελεσματικότητας.
Ωστόσο η Περιφέρεια Αττικής κρύβεται για ακόμα μια φορά πίσω από το δάχτυλό της καθώς δεν μπόρεσε να βρει μόνιμη λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει τους μαθητές και τους γονείς. Ο ηλεκτρονικός διεθνής ανοικτός μειοδοτικός διαγωνισμός που διεξήχθη στις 5/5/2015 άφησε ακάλυπτα 217 δρομολόγια, μεταξύ αυτών και 37 δρομολόγια του Δήμου Μαραθώνα. Οι διαγωνιστικές διαδικασίες εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα καθώς εκκρεμεί ακόμη η κάλυψη 83 δρομολογίων, εκ των οποίων τα 11 αφορούν το Δήμο Μαραθώνα, αναγνωρίζοντας τελικά ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κο Πέτρο Φιλίππου, το πρόβλημα που φέραμε στη Βουλή. Μέχρι την κάλυψη των προαναφερθέντων δρομολογίων, η Περιφέρεια αποφάσισε την παράταση των ήδη υπαρχουσών συμβάσεων, γεγονός που δεν προωθεί την άμεση εύρεση λύσης στο πρόβλημα που έχει προκληθεί, απλά παρατείνει την αγωνία και τον προβληματισμό των γονέων και των μαθητών της περιοχής.
Η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια Αττικής πρέπει να βρουν άμεσα τη λύση του προβλήματος αυτού,  καθώς θα δώσει μια ανάσα στις οικογένειες των μαθητών, οι οποίες αυτή τη στιγμή επιβαρύνονται καθημερινά τα έξοδα μεταφοράς των παιδιών τους στο σχολείο και να μην κρύβονται πίσω από τις ευθύνες τους. Δυστυχώς η ανικανότητα της "Δεύτερης φοράς Αριστερά" κυβέρνησης είναι παρομοιώδης. Εμείς θα περιμένουμε τη λύση του προβλήματος, ενοχλώντας σταθερά τους «στοχαστές» και «περιηγητές» της κυβέρνησης.
 
...προηγούμενη