Διαφήμιση
Διαφήμιση
Σε κέντρο υποδοχής προσφύγων μετατρέπεται το πρώην στρατόπεδο στη Σίνδο
Δελτία τύπου
Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2016 12:17
550_334_456863Το πρώην στρατόπεδο "Αναγνωστοπούλου", στην περιοχή Σίνδου Θεσσαλονίκης, θα μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής προσφύγων, όπως επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM".
Ο κ. Φωτόπουλος είπε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, τον ενημέρωσε ότι ο στρατός θα αναλάβει τη διαμόρφωση των παλιών εγκαταστάσεων του στρατοπέδου, το οποίο θα φιλοξενεί σε πρώτη φάση 500 πρόσφυγες και στη συνέχεια 4.000, ενώ η φύλαξη των κτιριακών εγκαταστάσεων θα ανατεθεί στην Αστυνομία.
"Πριν από 10 λεπτά επικοινώνησα με τον αρμόδιο υπουργό το κ. Μουζάλα και μας είπε ότι μπαίνει μπροστά ο στρατός. Γιατί αυτό το στρατόπεδο είναι εγκαταλελειμμένο και θέλει πάρα πολύ δουλειά", είπε ο κ. Φωτόπουλος.
Εξέφρασε, ωστόσο, τη δυσφορία του για το γεγονός -όπως είπε- ότι η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε έγκαιρα, αλλά ούτε καν ζήτησε τη συνεργασία του Δήμου Δέλτα και της τοπικής κοινωνίας για τη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας, ενώ έκανε γνωστό ότι το μεσημέρι θα συναντηθούν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.
Είπε, επίσης, ότι τέθηκαν σε ετοιμότητα οι προϊστάμενοι στις κοινωνικές δομές και στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου προκειμένου να προετοιμαστούν για την υποδοχή των προσφύγων.
Ο κ. Φωτόπουλος τόνισε ακόμη ότι, από τη στιγμή που η Ελλάδα κινδυνεύει -όπως είπε- με αποκλεισμό από τη Ζώνη Σένγκεν θα ήταν ο τελευταίος που θα δημιουργούσε πρόβλημα στη χώρα, αλλά υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής απαιτούν να γίνουν όλα με σωστό προγραμματισμό.
"Δεν μπορεί αυτές οι ψυχές να έρχονται και να παραδίδονται στο έλεος του Θεού" επισήμανε χαρακτηριστικά και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο ξοδεύονται τόσα χρήματα και χρόνος για τη διαμόρφωση παλιών στρατοπέδων, από τη στιγμή που υπάρχουν έτοιμες οι παραθεριστικές εγκαταστάσεις των στρατιωτικών, τα λεγόμενα ΚΑΟΑ.
Καταλήγοντας, ο κ. Φωτόπουλος, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, κατηγορώντας τον ότι αποφασίζει για ολόκληρη την περιοχή της Θεσσαλονίκης και υπόσχεται ότι οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και άλλα κτίρια. "Κάνει για ακόμη μια φορά τον διοργανωτή, αυτόν που είναι πάνω απ' όλους, αλλά τα προβλήματα τα μεταβιβάζει σε άλλους. Αποφασίζει για τη Θεσσαλονίκη, αλλά ο Δήμος Δέλτα θα είναι αυτός που θα επωμιστεί να τα υλοποιήσει" ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
...προηγούμενη