τελευταίο θέμα στο webtv Συνεντεύξεις

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας
Συνεντεύξεις
Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2016 19:34
01Για τη χτεσινή συνάντηση με τους αγρότες στη Θεσσαλονίκη:
«Είχαμε μια εκδήλωση χτες στη Θεσσαλονίκη. Θέλαμε να ανοίξουμε ένα διάλογο για το αγροτικό και καλέσαμε και κόσμο από τα μπλόκα.
Κάποιοι έδειξαν ότι δεν είχαν και ιδιαίτερη διάθεση για συζήτηση».
Δημοσιογράφος: Έχουν κομματική ταυτότητα αυτοί;
Δ. Μάρδας: «Όλοι μιλούσαν με τα μικρά τους ονόματα, άρα γνωρίζονταν μεταξύ τους. Ήταν και κόσμος από τη Νέα Δημοκρατία, ήταν κόσμος που έχει μια διαφορετική αντίληψη για την οικονομική πολιτική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σε τελική ανάλυση, αυτό θέλαμε. Θέλαμε να έρθει κόσμος, να καταθέσει τις απόψεις του. Δημιουργήθηκε η λανθασμένη εντύπωση ότι δεν θα γινόταν η συζήτηση και εκεί υπήρξε μια έντονη αντιπαράθεση για λίγα λεπτά, ανάμεσα σε αυτούς που τελικά αποχώρησαν, χωρίς να εμποδίσουν ωστόσο την εξέλιξη της συζήτησης. Αποχώρησαν γύρω στα 40 άτομα και παρέμειναν 80 – 100. Η αίθουσα ήταν γεμάτη. Εάν υπάρχουν πράγματι κάποιες απόψεις, οι οποίες -στο πλαίσιο των περιορισμών που έχουμε και των στόχων που έχουν τεθεί-, μπορούν να δείξουν ένα άλλο μονοπάτι, ας κατατεθούν συγκροτημένα και να δούμε εάν μπορούν να εφαρμοστούν. Χτες, δόθηκε μια ευκαιρία να ακουστούν αυτές οι απόψεις, εάν υπήρχαν. Άκουσα χτες το βράδυ έναν αγρότη, ο οποίος έλεγε, “σήμερα το πρωί, θα καταθέσουμε ένα σύνολο απόψεων, συγκροτημένα, για το συνταξιοδοτικό κ.λπ.” Και του λέω ότι έπρεπε να είναι έτοιμα αυτά. Χτες δόθηκε μια ευκαιρία να γίνει μια συζήτηση, γιατί δεν τα έφεραν να τα δούμε; Το βράδυ θα τα ετοιμάσουν για να τα καταθέσουν;».
Δημοσιογράφος: Είναι ακροδεξιές αυτές οι απόψεις;
Δ. Μάρδας: «Βγάλαμε χτες μια ανακοίνωση, γιατί όλοι γνωρίζονταν. Δεν ήταν 1000 άτομα, ήταν περίπου 150. Αποχώρησαν 40 – 50 και έμειναν οι υπόλοιποι και παρακολούθησαν. Ήταν από γνωστούς πολιτικούς χώρους. Δεν υπήρχαν άτομα από την ακροδεξιά στη συγκεκριμένη συνάντηση».
 
...προηγούμενη