Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μύρισε άνοιξη, μέχρι 22 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Αττική
Δελτία τύπου
Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016 11:37
C34711D10AD1766CBF735DB9B0151181Ανοιξιάτικος θα είναι σήμερα, Δευτέρα και αύριο, Τρίτη ο καιρός με τον υδράργυρο στην Αττική να αγγίζει ακόμη και τους 22 βαθμούς Κελσίου. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα βροχής τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου.
Στην Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται σποραδικές βροχές τις πρωινές ώρες που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι  θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.
Στα νησιά του Ιονίου, την 'Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια με σποραδικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο που γρήγορα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι  νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία,  την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μονό το πρωί στα βόρεια θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά των Κυκλάδων και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μονό νωρίς το πρωί στην Κρήτη θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Ανεμοι: νότιοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην Κρήτη η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 20 βαθμούς κελσίου.
Ο καιρός την Τρίτη
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στο Αιγαίο. Σε υψηλή για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία.
 
...προηγούμενη