Διαφήμιση
Διαφήμιση
Προσφυγικό: Έκτακτη συνεδρίαση των δημάρχων Κεντρικής Μακεδονίας προτείνει ο Μπουτάρης
Δελτία τύπου
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 16:11
Mpoutaris321Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο FM», ο Γ. Μπουτάρης δήλωσε: «Να συγκληθεί έκτακτη συνάντηση με την ΠΕΔ να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, το οποίο δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί, δεν ξέρουμε εάν θα αρχίσουν να έρχονται καράβια προς τη Θεσσαλονίκη. Για την ώρα δεν έρχονται καράβια· αν έρθουν τι θα κάνουμε;».
Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις κατοίκων στο Δήμο Δέλτα Θεσσαλονίκης, είπε «ότι οι πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά, είναι άνθρωποι, δεν είναι φυλακισμένοι» και πρόσθεσε ότι «θα δημιουργηθούν νέα δεδομένα για την πόλη από τη στιγμή που -όπως υπογράμμισε- οι πρόσφυγες έχουν κάθε δικαίωμα να επισκεφθούν και την αγορά της πόλης και γενικά να πάνε, όπου θέλουν».
«Γι’ αυτό το λόγο έγινε το στρατόπεδο, ας ελπίσουμε ότι δεν θα κλείσουν τα σύνορα και θα προχωρήσει η προώθηση των προσφύγων εκεί που πρέπει να προωθηθούν με τη λιγότερη δυνατή επιβάρυνση», τόνισε ο Γ. Μπουτάρης.
Ωστόσο, εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο το πρώην στρατόπεδο Διαβατών θα είναι -όπως είπε- χρήσιμο και βολικό, με δεδομένο ότι βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από την αγορά και το κέντρο της Θεσσαλονίκης και υπογράμμισε ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να εξεταστούν οι προτάσεις για τη δημιουργία και άλλων χώρων υποδοχής.
«Έχουν προταθεί χώροι και το θέμα είναι να προετοιμαστούν αυτοί οι χώροι και να γίνουν αποδεκτοί από την κυβέρνηση και να ετοιμαστούν αλλιώς θα πλημμυρίσουν την πόλη», είπε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε ότι αν αυτοί οι άνθρωποι κοιμούνται σε σκηνές μέσα στα πάρκα της πόλης είναι δεδομένο ότι θα προκληθεί δυσφορία και αναστάτωση στους κατοίκους της πόλης. «Εάν δείτε εσείς σκηνές με πρόσφυγες να κοιμούνται στα πάρκα δεν θα αγριέψετε;», αναρωτήθηκε.
 
...προηγούμενη