τελευταίο θέμα στο webtv Συνεντεύξεις

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Γ.ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΟΝ ΒΗΜΑ FM
Συνεντεύξεις
Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 12:33
Προτεραιότητα του δήμου Αθηναίων είναι να διασφαλίζει τη λειτουργία της πόλης και τη ζωή των κατοίκων της και παράλληλα να προστατεύει τους πρόσφυγες, προσφέροντάς τους ανθρώπινες συνθήκες και προσωρινή στέγη. Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε συνέντευξή του στον ρ/σ ΒΗΜΑ FM και τους δημοσιογράφους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό.
Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι ο δήμος βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες προκειμένου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα προσωρινής φιλοξενίας σε άδεια διαμερίσματα, για 3.000 πρόσφυγες. Ο κ. Καμίνης επεσήμανε ότι στη δομή του Ελαιώνα σήμερα φιλοξενούνται 712 πρόσφυγες, ενώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει επεκταθεί για άλλα 500 άτομα. Όσον αφορά την πλατεία Βικτωρίας, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι έγινε το πρώτο αποφασιστικό βήμα, αφού με την συνεργασία της πολιτείας τερματίστηκε ο άτυπος καταυλισμός. Πρέπει, ανέφερε, κάτι ανάλογο να γίνει και στις γύρω περιοχές, όπου υπάρχει παραβατικότητα με ναρκωτικά και πορνεία.
Επίσης, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι για το προσφυγικό ότι είχε επισημάνει την αδράνεια του κράτους ήδη από τον Δεκέμβριο του 2014, με τους 600 Σύριους που έκαναν απεργία πείνας στην πλατεία Συντάγματος. Σημείωσε ότι η κατάσταση δεν αλλάζει από την μία ημέρα στην άλλη και υπογράμμισε ότι ο δήμος Αθηναίων έχει υποχρέωση να είναι προετοιμασμένος για το ενδεχόμενο επιστροφής μεταναστών από την Ειδομένη.
 
...προηγούμενη