τελευταίο θέμα στο webtv Αγίας Παρασκευής

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΝΕΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΓΚΡΙΣΕΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΔΕΛΤΙΑ - ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 12:41
Νέα τρίμηνη αναστολή χορήγησης εγκρίσεων εγκατάστασης Σταθμών Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας και συναφών εγκαταστάσεων από τις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες  αποφάσισε ομόφωνα  το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής στη συνεδρίαση της Τρίτης 15 Μαρτίου 2016. Η προηγούμενη τρίμηνη αναστολή είχε ψηφιστεί επίσης ομόφωνα την  Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015.
Η Δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής στοχεύοντας  στην διασφάλιση της δημόσιας υγείας στα διοικητικά όρια του Δήμου μας, και ιδιαίτερα των ευπαθών και ευαίσθητων ομάδων (νήπια,  βρέφη,  κωφοί και ασθενείς με εμφυτεύματα) διεκδικεί με συνεχείς πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις και ενέργειες την ουσιαστική βελτίωση του θεσμικού πλαισίου εγκατάστασης και λειτουργίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Ειδικότερα προωθεί τα ζητήματα  αυστηροποίησης των όρων εγκατάστασης και λειτουργίας, των ορίων εκπεμπόμενης ακτινοβολίας,  των αποστάσεων από σχολεία, νοσοκομεία, παιδικές χαρές κλπ των κεραιών όπως και ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων της τοπικής Αυτοδιοίκησης για το θέμα,  βάσει της ευρωπαϊκής εμπειρίας.  Σε αυτό το πλαίσιο:
• Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17/2/2016 στο Δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής  συνάντηση Δημάρχων, των Δήμων που καλύπτει η Πολεοδομία Αγίας Παρασκευής, με θέμα τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. (Συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Αγ. Παρασκευής Ιωάννης Σταθόπουλος, Βριλησσίων  Ξενοφών Μανιατογιάννης, Πεντέλης  Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης, Φιλοθέης-Ψυχικού  Παντελής Ξυριδάκης, Χαλανδρίου Συμεών Ρούσσος και εκ μέρους του Δημάρχου  Παπάγου-Χολαργού η  Αντιδήμαρχος Άννα-Μαρία Τσικρικώνη καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες  των Δήμων).
• Αποξηλώθηκε τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016, από ειδικό γερανοφόρο, κεραία κινητής τηλεφωνίας επί των οδών Θήρας2 & Ολυμπίας στην Αγία Παρασκευή, δικαιώνοντας τον αγώνα του Δήμου και της επιτροπής κατοίκων. (Είχαν προηγηθεί απόφαση ανάκλησης της άδειας της κεραίας από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής στις 30/7/2015, η απόρριψη της προσφυγής (της εταιρείας) για ακύρωση της   από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής στις 2/11/2015 και απόφαση ανάκλησης της άδειας από τον Αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στις 22/12/2015. Η άδεια είχε χορηγηθεί στις 15-10-2014 από τη ΕΕΤΤ στην Εταιρεία COSMOTE - ΚΙΝΗΤΈΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.).
• Το καλοκαίρι του 2015 με απόφαση της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής ανακλήθηκαν δύο ακόμη άδειες κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
 
...προηγούμενη