Διαφήμιση
Διαφήμιση
Βγήκαν μαχαίρια σε Ειδομένη και Χίο μεταξύ Σύρων και Αφγανών - εκρηκτικό το κλίμα και στο λιμάνι του Πειραιά
Δελτία τύπου
Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016 09:51
D9DFC1CA17077F62CB7BC3221148F093Εκρηκτικό είναι το κλίμα σε Ειδομένη, Χίο και Πειραιά καθώς οι συμπλοκές μεταξύ προσφύγων αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.
Φωτογραφικός φακός κατέγραψε άγριο καβγά μεταξύ προσφύγων στον καταυλισμό της Ειδομένης το βράδυ της Τετάρτης. Η εικόνα σοκάρει, καθώς δείχνει έναν άνδρα να κρατά μαχαίρι και να το στρέφει προς έναν άλλο. Η συμπλοκή έληξε αναίμακτα και δεν καταγράφηκε κάποιο περιστατικό τραυματισμού.
Επίσης νέα άγρια συμπλοκή μεταξύ Σύρων και Αφγανών σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασεκυής στο Hotspot στον Χαλκειό της Χίου.
Σύμφωνα με τοπική ηλεκτρονική ιστοσελίδα ομάδες προσφύγων διαφορετικής εθνικότητας για άγνωστο λόγο αντιπαρατέθηκαν με αποτέλεσμα να βγούν μαχαίρια και δύο από τους εμπλεκόμενους να τραυματιστούν σοβαρά και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.
Στόχος της κυβέρνησης είναι, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, να αποσυμφορηθούν Πειραιάς και Ειδομένη μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.
«Σημασία έχει να πειστούν οι πρόσφυγες. Και σε αυτό το πλαίσιο "επιχειρούμε" στη διαδικασία της σταδιακής ή ολοκληρωμένης εκκένωσης» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ ο κ. Βίτσας.
Με tweet του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανάγκη οι πρόσφυγες της Ειδομένης και του Πειραιά να εμπιστευτούν την Ελλάδα και να μετακινηθούν στα κέντρα φιλοξενίας.
 
...προηγούμενη