τελευταίο θέμα στο webtv συνεδριάσεων περιφέρειας

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Προς απομάκρυνση δεκάδες τόνοι τοξικών αποβλήτων στη Δυτική Αττική
Περιφέρεια
Παρασκευή, 13 Μαίου 2016 09:32
7A6FDECFCB2AB65253003A04C39CE1B7Η απομάκρυνση δεκάδων τόνων τοξικών αποβλήτων από χαλυβουργίες της Δυτικής Αττικής, καθώς και των 98 τόνων υδραργύρου που έχουν αποθηκευτεί παράνομα στον Ασπρόπυργο, είναι δύο από τα έργα που ανακοίνωσε την Πέμπτη η περιφέρεια Αττικής.
Παρουσιάζοντας το σχέδιο δράσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου ανέφερε ακόμα ότι αποσύρονται και τα τελευταία υπολείμματα υλικών από το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών που κάηκε πέρυσι στον Ασπρόπυργο.
Ακόμα, ο κ. Βασιλείου αναφέρθηκε στην πρόταση για ανάδειξη της Ελευσίνας ως Πολιτικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.
Επίσης, στη δρομολόγηση της δημιουργίας σύγχρονου βιοτεχνικού πάρκου στον Ασπρόπυργο και τη συνολική χωροταξική ευταξία στο Θριάσιο.
Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής αναφέρθηκε ακόμα σε μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, στην αποπεράτωση της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών- Θηβών, το ξεμπλοκάρισμα του αποχετευτικού στο Θριάσιο, την προώθηση του πρωτογενούς τομέα και την πιλοτική ολιστική παρέμβαση στο Βλυχό Μεγάρων.
Επίσης ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η περιφέρεια εργάζεται συστηματικά για την προώθηση του εναλλακτικού τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων που είναι και η μοναδική βιώσιμη λύση προκειμένου να κλείσει η χωματερή της Φυλής και να αποκατασταθεί ο χώρος.
Η παρουσίαση έγινε στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, παρουσία της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, σε μια διαδικασία όπου οι πολίτες και οι φορείς έλαβαν ελεύθερα το λόγο για να καταθέσουν τις απόψεις τους.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν όλοι οι δήμαρχοι της δυτικής Αττικής (Ασπροπύργου, Ν. Μελετίου, Ελευσίνας, Γ. Τσουκαλάς, Μάνδρας- Ειδυλλίας, Ι. Κριεκούκη, Μεγαρέων, Γ. Σταμούλης και Φυλής, Χ. Παππούς), τονίζοντας σε γενικές γραμμές την καλή συνεργασία με την περιφέρεια.
 
...προηγούμενη