τελευταίο θέμα στο webtv συνεδριάσεων περιφέρειας

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Αντιπλημμυρικά 112,1 εκατ. για τη Δυτική Αττική
Περιφέρεια
Τετάρτη, 18 Μαίου 2016 09:32
Αντιπλημμυρικά έργα για τους δήμους Ιλίου, Αγίων Αναργύρων και Καματερού που θα ξεπεράσουν τα 112 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Χρήστος Σπίρτζης, θωρακίζοντας με αντιπλημμυρική
προστασία τη Δυτική Αττική και μηδενίζοντας παράλληλα την απειλή των κατοίκων από τις συνέπειες της κάθε νεροποντής. Σύμφωνα με τον υπουργό, τα τέσσερα αυτά έργα, προωθούνται σύμφωνα με το νέο ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικό σχεδιασμό της Αττικής, που υλοποιεί η κυβέρνηση και το ΥΠΟΜΕΔΙ και αφορά τις βασικές και συμπληρωματικές υποδομές στο έργο της Εσχατιάς.
Αναλυτικά η ταυτότητα και η εξέλιξη των τεσσάρων αντιπλημμυρικών έργων περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των έργων του ρέματος Εσχατιάς, τα παραρεμάτια δίκτυα Εσχατιάς, την αποπεράτωση διευθέτησης του ρέματος Εσχατιάς παρά την οδό Φλέβας και την αποκατάσταση πρανών Κηφισού.
Ήδη, ολοκληρώθηκε το αντικείμενο του έργου που είναι η «διευθέτηση του ρέματος της Εσχατιάς τμήμα 1ο (από πλατεία Ιλίου έως συμβολή αγωγού Ευπυρίδων) στο Δήμο Ιλίου και στο Δήμο Καματερού», κατασκευάζοντας έναν κλειστό δίδυμο αγωγό μήκους 3,3 χλμ, ο οποίος αποτελεί τμήμα του ρέματος Εσχατιάς, το οποίο συλλέγει και παροχετεύει τις λεκάνες απορροής των Δήμων Αχαρνών, Ζεφυρίου, Καματερού, Ιλίου και Αγ. Αναργύρων με τελικό αποδέκτη τον Κηφισό.
Σκοπός του έργου είναι η προστασία από πλημμυρικά φαινόμενα των εκατέρωθεν του ρέματος ευρισκομένων περιοχών, λόγω ανεπάρκειας της φυσικής κοίτης του ρέματος και λόγω της αυξημένης παροχετευτικότητας του ρέματος από την κατασκευή του ρέματος Ευπυρίδων (στα ανάντη). Το έργο που η κατασκευή του ξεκίνησε στις 25-07-2012 είναι προϋπολογισμού 83.763.000 ευρώ.
 
...προηγούμενη