τελευταίο θέμα στο webtv Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΦΩΝ ΤΥΠΟΥ “LIGHTNING” 2016
ΒΑΡΗ - ΒΟΥΛΑ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 11:52
Στην όμορφη πόλη της Μαρσάλα, στο δυτικότερο άκρο της Σικελίας και στον όμιλο Circolo Velico φιλοξενήθηκαν από 29/6 έως 3/7 οι φετινοί Ευρωπαϊκοί αγώνες ιστιοπλοΐας για σκάφη τύπου Lightning.
 Συμμετείχαν δυο Ελληνικά σκάφη και τα 2 από τον ΝΑΟΒ.  Το Midnight Drift με κυβερνήτη τον βοηθό προπονητή της σχολής Lightning του ομίλου και έμπειρο ιστιοπλόο Δημήτρη Σταθόπουλο και πλήρωμα τις μαθήτριες της σχολής Δήμητρα Δρούλια και την 16 χρονη Χριστίνα Καρδάμη, η όποια και τιμήθηκε με το βραβείο νεαρότερου συμμετέχοντος αθλητή κατετάγη 5ο στην γενική κατάταξη παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε (έκοψε επίτονο την 1η μέρα των αγώνων).     Η δεύτερη ελληνική συμμέτοχη ήταν το σκάφος Nexus Light με κυβερνήτη τον Απόστολο Καλπάκα και πλήρωμα τον αδελφό του Γιώργο και τον Φιλανδό Erik Hartman.
Την πρώτη και την τελευταία ημέρα έπνεαν αρκετά δυνατοί άνεμοι που έφταναν τα 22-25 μίλια. Την δεύτερη μέρα δεν διεξήχθησαν κούρσες λόγω άπνοιας, ενώ την τρίτη ημέρα η τρίτη κούρσα διεκόπη 50 μέτρα πριν το ελληνικό σκάφος Midnight Drift τερματίσει πρώτο, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα σε εκείνο το σημείο του αγώνα, την αναρρίχηση του στην πρώτη θέση της γενικής.  Όπως ήταν αναμενόμενο η απόφαση αυτή της επιτροπής αγώνων, που σημειωτέον αποτελείτο μόνο από Ιταλούς κριτές, σχολιάστηκε έντονα και προκάλεσε διαμαρτυρίες και παράπονα από τα Ελληνικά πληρώματα.
Στην σεμνή τελετή απονομής ανανεώσαμε το ραντεβού μας για του χρόνου, πιθανότατα στις λίμνες της Ελβετίας, με την ευχή οι συμμετοχές να είναι περισσότερες και τα παρατράγουδα λιγότερα. Â Η μεθεπόμενη χρονιά, το 2018, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς καθότι η χώρα μας με πρωτοστατούντα τον ΝΑΟΒ διεκδικεί την διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Νέων της κατηγορίας Lightning.
 
...προηγούμενη