Διαφήμιση
Διαφήμιση
Το ναυάγιο στην Αίγινα, οι φήμες, οι διαψεύσεις και τα ερωτηματικά
Δελτία τύπου
Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016 12:45
1bf1f81868a1c209e5b8f48b514effb7Χθες Πέμπτη 18 Αυγούστου η Όλγα Γεροβασίλη, η κυβερνητική εκπρόσωπος, διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που εξαπλώθηκαν στο Διαδίκτυο ότι ενδεχομένως επάνω στο ταχύπλοο που σκόρπισε τον
θάνατο στην Αίγινα επέβαιναν υπουργοί της κυβέρνησης και συγκεκριμένα ο Σταθάκης και ο Φλαμπουράρης για τους οποίους, όπως έγραψαν χρήστες στο Facebook, είναι γνωστό ότι στην Αίγινα έκαναν παρέα με τον Θρασύβουλο Λυκουρέζο, τον χειριστή του μοιραίου ταχύπλοου.
Εκτός από αυτή την «πληροφορία», όμως, η ανάρτηση περιελάμβανε και μερικά εύλογα ερωτήματα, όπως: Γιατί δεν έμεινε το σκάφος να βοηθήσει στο ναυάγιο; Γιατί ύστερα από ώρα τηλεφώνησε στο Λιμενικό ο χειριστής και τον συνέλαβαν σε σπίτι συγγενικού του προσώπου; Γιατί δεν συνελήφθησαν και οι άλλοι επιβαίνοντες στο σκάφος; Γιατί ο Δρίτσας πήγε με ελικόπτερο αμέσως μόλις ειδοποιήθηκε; Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του σκάφους;
Σημειωτέον, επίσης, ότι τα ονόματα των άλλων τριών επιβαινόντων έγιναν γνωστά μόλις χθες και αφού είχε προηγηθεί όλη αυτή η φημολογία. Πρόκειται για τους: Βενετσιάνος Επαμεινώνδας, Βενετσιάνου Ευθυμία και η Καρακάση Θεοδότη.
Η επίσημη απάντηση της κυβέρνησης ήταν η εξής:
«Κακοήθεις ούτως ή άλλως. Απελπισμένοι γιατί κάθε σχέδιο αποδόμησης της κυβέρνησης ναυαγεί εξακολουθητικά. «Ανακάλυψαν» σήμερα στους επιβαίνοντες στο φονικό ταχύπλοο και στην παρέα του κατηγορούμενου, τους υπουργούς Αλέκο Φλαμπουράρη, Γιώργο Σταθάκη και Θοδωρή Δρίτσα. Αφού το δυστύχημα έγινε στην Αίγινα και δύο εκ των τριών υπουργών έχουν σπίτι στην Αίγινα, άρα αυτοί προκάλεσαν το δυστύχημα. Η τραγωδία όμως δεν αφήνει περιθώρια ανοχής σε ψεύδη. Για τους συκοφάντες αυτή τη φορά ζητήθηκε από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ο άμεσος εντοπισμός τους, προκειμένου να υποστούν τις συνέπειες».
Το μόνο βέβαιον είναι ότι τα ερωτήματα είναι πολλά για το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε ένα κοριτσάκι πέντε ετών και σε άλλους τρεις ενηλίκους. Σήμερα απολογείται ο χειριστής του ταχύπλοου, ενώ θυμίζουμε ότι ο εξάδελφός του Αλέξανδρος Λυκουρέζος παραιτήθηκε από την υπεράσπισή του επικαλούμενος τη συγγένεια με τον κατηγορούμενο.
 
...προηγούμενη