Διαφήμιση
Διαφήμιση
Αγιασμός στη Βουλή με τα βλέμματα σε Φίλη και Ιερώνυμο
Δελτία τύπου
Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2016 10:36
319A10D5FCDBAB7D1445035B70137DD1Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής η καθιερωμένη τελετή του αγιασμού για την έναρξη των εργασιών της Β’ Συνόδου της ΙΖ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου.
Ο αγιασμός θα γίνει από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και το ενδιαφέρον αναμένεται να επικεντρωθεί στον πρωθυπουργό Αλ.Τσίπρα και τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, ώστε να διαπιστωθεί εάνέλιωσε ο πάγος στις σχέσεις Μαξίμου - Εκκλησίας.
Σύμφωνα με Τα Νέα, ο θυμός του Αρχιεπισκόπου για την προσωπική στάση του Φίλη στο θέμα των Θρησκευτικών και στις σχέσεις του με την Εκκλησία φαίνεται ότι ακόμη δεν έχει καταλαγιάσει.
Την Κυριακή, στα θυρανοίξια του ιερού παρεκκλησίου της Παναγίας Βουρλιωτίσσης, στη Ν. Φιλαδέλφεια, ο Αρχιεπίσκοπος έδειξε ότι παραμένει έντονα ενοχλημένος.
«Και στο παρόν και στο μέλλον η Παναγία η Οδηγήτρια επ' ουδενί θα αφήσει την παράδοσή μας, την παιδεία μας, την ελληνορθόδοξη αυτοσυνειδησία μας να υποστούν ζημία και βλάβη και τούτο προς δόξαν του παναγίου τριαδικού Θεού και της πάνσεπτης πατρίδος μας» είπε.
 
...προηγούμενη