Διαφήμιση
Διαφήμιση
Θρίλερ με το Τσέσνα - συνεχίζονται οι έρευνες
Δελτία τύπου
Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 08:50
2746594_h3475218.limghandlerΣυνεχίζονται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας οι έρευνες για τον εντοπισμό του μικρού αεροσκάφους τύπου Τσέσνα το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ το απόγευμα
της Κυριακής ενώ πετούσε πάνω από τα Καλάβρυτα.
Πρόκειται για ένα ελαφρύ Cessna 172 που ανήκει σε ιδιώτη και είναι δηλωμένο σε αερολέσχη. Το δρομολόγιο που ακολουθούσε ήταν Μέγαρα – Καλάβρυτα – Μέγαρα ενώ η τελευταία επικοινωνία έγινε από την Πελοπόννησο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα, εκπαιδευτής και εκπαιδευόμενος. Περίπου στις 17:15 της Κυριακής ενημέρωσε τον Πύργο Ελέγχου της Ανδραβίδας ότι θα επικοινωνήσει και πάλι στις 17:35. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.
Στις 18:18 κηρύχθηκε σε φάση αβεβαιότητας, στις 18:30 δηλώθηκε και επίσημα η εξαφάνιση. Λίγο αργότερα, ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.
Στις έρευνες συνδράμουν ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού, ένα αεροσκάφος C-130της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα Σούπερ Πούμα και ένα ελικόπτερο Σικόρσκι.
Η περιοχή των ερευνών είναι σε μεγάλη ακτίνα γύρω από τα Καλάβρυτα, ενώ από τις 20:00 βοήθεια προσφέρει και το Λιμενικό Σώμα.
Πιλότος Super Puma ο κυβερνήτης
Εν ενεργεία πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας είναι ο κυβερνήτης του αεροσκάφους Τσέσνα που αγνοείται από το απόγευμα στα Καλάβρυτα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος πιλότος των Super Puma ήταν ο εκπαιδευτής στο αεροσκάφος Τσέσνα που δεν έχει δώσει σημεία ζωής, ενώ υπάρχει και ένας εκπαιδευόμενος.
Μάλιστα, το πρωί ο πιλότος είχε περάσει από το αεροδρόμιο της Θήβας, από όπου είχε κάνει checkin και το είχε δημοσιοποιήσει στους φίλους του μέσω Facebook.
 
...προηγούμενη