Διαφήμιση
Διαφήμιση
Τουρκία: Ενας νεκρός και τουλάχιστον 40 τραυματίες από την έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ
Δελτία τύπου
Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016 10:20
ekriksitwitter-thumb-largeΕνας νεκρός και τουλάχιστον σαράντα τραυματίες είναι ο απολογισμός της έκρηξης που έγινε στο κέντρο της πόλης Ντιγιάρμπακιρ, στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας.
Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγκ, ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών, αναφέροντας πως ανάμεσά τους υπάρχουν αστυνομικοί και πολίτες.
Η έκρηξη σημειώθηκε λίγες μόλις ώρες μετά τη σύλληψη βουλευτών του φιλοκουρδικού κόμματος κοντά στο αστυνομικό τμήμα όπου αυτοί έχουν οδηγηθεί.
Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο και την επίθεση πραγματοποίησαν μέλη του PKK.
Επίσης, όπως έγινε γνωστό οι τουρκικές αρχές μπλόκαραν την πρόσβαση στο Twitter και στο Whatsapp.
Σύμφωνα με έναν ειδικό της ομάδας Turkey Blocks, οι σελίδες είναι μη προσβάσιμες, καθώς φαίνεται ότι έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.
Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τους δύο συμπροέδρους και άλλους εννιά βουλευτές του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) της Τουρκίας πριν τα ξημερώματα σήμερα λόγω της άρνησής τους να δώσουν κατάθεση για εγκλήματα που σχετίζονται με «τρομοκρατική προπαγάνδα».
Λίγο αργότερα, ο τούρκος βουλευτής Ιμάμ Τασκιέρ,  έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι κρατείται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της τουκικής αστυνομίας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, εκδόθηκαν εντολές σύλληψης για 13 βουλευτές.
 
...προηγούμενη