Διαφήμιση
Διαφήμιση
Τέλη κυκλοφορίας 2017: 'Παγώνουν' οι αλλαγές
Δελτία τύπου
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 12:14
98tdfghjΑνοικτό το ενδεχόμενο να μην αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού τελών κυκλοφορίας του 2017 άφησε την Παρασκευή αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών εξετάζουν αν είναι τεχνικά δυνατό να υποστηριχθούν οι αλλαγές στα γεωγραφικά κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης που είχε εισηγηθεί ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Όπως γράφουν τα dikaiologitika.gr, το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εξηγεί πως λόγω πίεσης χρόνου θεωρείται αμφίβολο αν θα νομοθετηθούν τελικά οι αλλαγές στα ποσά των τελών κυκλοφορίας που είχε εισηγηθεί ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, οι οποίες αφορούσαν σε μειώσεις τελών κυκλοφορίας για τα παλαιά μεσαίου και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα και σε αυξήσεις για τα καινούργια και ακριβά. «Θα δούμε αν τελικά θα υπάρξουν αλλαγές», τόνισε χαρακτηριστικά η αρμόδια πηγή.
Ως προς το θέμα των αλλαγών στα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης (ανακατανομή των ποσών επιδότησης ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες ακόμα και εντός του ίδιου νομού ), η ίδια πηγή ανέφερε ότι θα ξεκαθαρίσει εντός των επομένων ημερών .  «Στο βαθμό όπου μπορούν να υποστηριχθούν οι αλλαγές από τις υπηρεσίες σε τεχνικό επίπεδο , οι αλλαγές θα προχωρήσουν», διευκρίνισε.
Σχετικά με το αίτημα διαφόρων φορέων για κατάργηση ή αναβολή των επικείμενων αυξήσεων (από 1η Ιανουαρίου) στον ΕΦΚ στα τσιγάρα, η ίδια πηγή απέκλεισε κατηγορηματικά να μην εφαρμοστούν. Συμπλήρωσε όμως ότι σταδιακά, στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι όσο αυξάνονται τα έσοδα , οι έμμεσοι φόροι να μειώνονται.
 
...προηγούμενη