Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πεδίο μάχης το Πολυτεχνείο -Κουκουλοφόροι έκαιγαν και έσπαγαν ανενόχλητοι
Δελτία τύπου
Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016 10:21
ppo-708Τα επεισόδια ξεκίνησαν έπειτα από τη μεγαλειώδη πορεία που πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό της 43ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 15.000.
Επεισόδια όμως που αμαύρωσαν την ιστορική επέτειο και επισκίασαν τις πολυπληθείς συγκεντρώσεις, έγιναν και σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, ο Βόλος, τα Γιάννενα και το Ηράκλειο.
Χάος στα Εξάρχεια
Η κατάσταση γύρω από το Πολυτεχνείο ήταν τεταμένη μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα, καθώς οι νεαροί, με ορμητήριο το υπό κατάληψη κτίριο Γκίνη, έκαναν εφόδους και πετούσαν πέτρες, μολότοφ και άλλα αντικείμενα στα ΜΑΤ.
H αστυνομία προχώρησε σε 13 συλλήψεις και 5 προσαγωγές για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης γύρω από το Πολυτεχνείο, όπως γνωστοποιήθηκε επίσημα μετά τη μία τα μεσάνυχτα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, γύρω στις 23:30 η αστυνομία διέταξε την απομάκρυνση όλων των δημοσιογράφων από την οδό Πατησίων, εγείροντας υποψίες ότι ετοιμάζεται έφοδος των δυνάμεων της ΕΛΑΣ για την απομάκρυνση των καταληψιών από το κτίριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο
 
...προηγούμενη