τελευταίο θέμα στο webtv Αμαρουσίου

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Στη Βουλγαρία ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ για την απονομή του βραβείου «Δήμαρχος της χρονιάς» στη Δήμαρχο της Σόφιας
ΜΑΡΟΥΣΙ - ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016 10:30
15068414_366122107054715_2264361882236288542_oΤο βραβείο του Δημάρχου της Χρονιάς απένειμε στη Δήμαρχο της Σόφιας Yordanka Fandakova, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Σόφια.
Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που διοργανώνεται ετησίως στη Βουλγαρία, τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι της Χώρας και απονέμονται 30 θεματικά βραβεία,
με αποκορύφωμα το βραβείο του Δημάρχου της Χρονιάς.
Η τιμητική αυτή εκδήλωση αποτελεί μια γέφυρα ανάμεσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους πολίτες ολόκληρης της χώρας, με στόχο την ενίσχυση ενός δικτύου ανταλλαγής απόψεων για όλους τους Δημάρχους της Βουλγαρίας.
Ειδικότερα στο πλαίσιο της εκδήλωση βραβεύτηκαν τρεις Δήμαρχοι σε κάθε κατηγορία, μέσα από μια διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας η οποία προηγήθηκε,  διάρκειας 2 μηνών.
Οι κατηγορίες ήταν:
1. Επένδυση στην Υγεία
2.Επάρκεια στο Project Management
3.Πράσινη Πόλη
4.Τουρισμός, Κουλτούρα, Πολιτισμός
5. Αθλητισμός
6.Καινοτομία και Τεχνολογία
7. Επένδυση στην μελλοντικές γενιές
8.Υποδομές
9. Δήμαρχος των Πολιτών
10. Ο Δήμαρχος της χρονιάς
Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σε σειρά επαφών που είχε με Δημάρχους της Βουλγαρίας, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για θέματα που απασχολούν διαχρονικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως η διαχείριση απορριμμάτων, η ανακύκλωση αλλά για τις κοινές πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του αυτοδιοικητικού θεσμού, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Παράλληλα στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και το έντονο ελληνικό στοιχείο που υπάρχει στη Βουλγαρία με δεδομένο τους χιλιάδες Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στη Σόφια, κυρίως ιατρικές επιστήμες.
Ο κ. Πατούλης στο πλαίσιο της εκδήλωσης προσκάλεσε τη Δήμαρχο της Σόφιας να έρθει στην Ελλάδα στα τέλη Μαίου, με αφορμή τη διοργάνωση του Συνεδρίου για τον ιατρικό τουρισμό στην Ιθάκη, πρόσκληση στην οποία ανταποκρίθηκε θετικά.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:
«Είχα την τιμή, στο πλαίσιο αυτής της σημαντικής εκδήλωσης, να βραβεύσω την Δήμαρχο Σόφιας, Γιορντάνκα Φαντάκοβα, για τα έργα και τις υποδομές που έχουν γίνει στο Δήμο της, με στόχο της βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.
Οι αυτοδιοικητικοί θεσμοί στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία είμαστε συνοδοιπόροι για μία καλύτερη Αυτοδιοίκηση.
Στόχος μας είναι όλοι οι Δήμοι της Ευρώπης, να είμαστε ενωμένοι και μαζί με τις τοπικές κοινωνίες να οικοδομήσουμε σε νέες στέρεες βάσεις το κοινό μας μέλλον».
Κατά την επίσκεψή του στη Βουλγαρία ο κ. Πατούλης συνοδευόταν από τον Α΄ Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ Δ.Καφαντάρη.
 
...προηγούμενη