Διαφήμιση
Διαφήμιση
Στη Λέσβο μεταβαίνουν αύριο Αβραμόπουλος και Μουζάλας
Δελτία τύπου
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 10:38
kjhghfgdfhjΣτη Λέσβο θα βρεθεί νωρίς το πρωί της Τετάρτης ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος,
προκειμένου να εξετάσει από κοντά τα προβλήματα που έχουν προκύψει τόσο εκεί, όσο  και κατ’ επέκταση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από την εφαρμογή της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας και τον εγκλωβισμό στα νησιά περισσότερων των 10.000 μεταναστών και προσφύγων.
Ο κ. Αβραμόπουλος  θα συνοδεύεται από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τον Φιλίπ ντε Μπροέρ διευθυντή της Διεύθυνσης ανθρωπιστικών κρίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνο για την χρηματοδότηση των ΜΚΟ και τον Μάρτιν Βερβέι συντονιστή της εφαρμογής της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.
Μαζί με τον κ.Αβραμόπουλο θα ταξιδεύσουν στη Λέσβο οι ευρισκόμενοι στην Αθήνα για επαφές Σπύρος Γαληνός, δήμαρχος Λέσβου και Μιχάλης Αγγελόπουλος, δήμαρχος Σάμου, ενώ στη Μυτιλήνη μεταβαίνει και ο δήμαρχος Χίου, Μανόλης Βουρνούς.
Κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο ο κ. Αβραμόπουλος θα επισκεφθεί τον καταυλισμό και τις εδρεύουσες εκεί υπηρεσίας στη Μόρια καθώς και τον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ.
Θα ακολουθήσει σύσκεψη με τη συμμετοχή των δημάρχων και λίγο πριν αναχωρήσουν για την Αθήνα, ο κ. Αβραμόπουλος θα προβεί σε δηλώσεις.
 
...προηγούμενη