τελευταίο θέμα στο webtv Αγίας Παρασκευής

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: "INVISIBLE"
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 11:05
ccs_a_25-1Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγ.Παρασκευής παρουσιάζει την νέα,  βραβευμένη ταινία του Δημήτρη Αθανίτη "Invisible"(Αόρατος), την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 8μμ, στο Πέτρινο κτήριο, Πολιτιστικό Πάρκο "Στ.Κώτσης", Σπάρτης 1& Γραβιάς, Αγ.Παρασκευή.
Η ταινία, που διανύει την 11η εβδομάδα πρώτης προβολής στις αίθουσες, έχει ήδη συγκεντρώσει 10 διεθνή βραβεία , τρία για τον πρωταγωνιστή Γιάννη Στάνκογλου, σε ένα ρόλο ορόσημο στην καριέρα του.
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί : Εύα Στυλάντερ, Μενέλαος Χαζαράκης, Κόρα Καρβούνη, Κώστας Ξυκομηνός, Τσιμάρας Τζανάτος, ο μικρός Χρήστος Μπενέτσης κ.α.
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη κ.Δημήτρη Αθανίτη, τον συγγραφέα/ηθοποιό κ.Τσιμάρα Τζανάτο και τον συγγραφέα/ δημοσιογράφο κ.Παύλο Μεθενίτη.
Βραβεία-διακρίσεις
Η ταινία έχει αποσπάσει το Μεγάλο Βραβείο στη Figuera Film Art,  τα βραβεία σε μεγάλες κατηγορίες στο Φεστιβάλ London Greek Film Festival και στο διεθνές φεστιβάλ Bridges IFF στο Ναύπλιο.
2ο βραβείο καλύτερης ταινίας και βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου για τον Γιάννη Στάνκογλου στο Φεστιβάλ Φλωρεντίας Montelupo Fiorentino MIIFF.
Η ταινία έχει διακριθεί με 6 υποψηφιότητες για τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
«H κορυφαία ελληνική ταινία της χρονιάς» (Ν. Μικελίδης)
«Σπαρακτική. Πηγαίνετε να τη δείτε!» (Π. Μεθενίτης, enet.gr)
«Το αριστουργηματικό ταξίδι του ήρωα» (Ν. Μόσχοβος, typologos.gr)
Λίγα λόγια για την ταινία:
Ο Αρης είναι ένας μοναχικός νέος άνδρας, χωρισμένος, που δουλεύει σε ένα εργοστάσιο. Οταν ξαφνικά απολύεται χωρίς καμιά προειδοποίηση, νιώθει ότι γίνεται αόρατος (Invisible), χάνει την ταυτότητά του κι αποφασίζει να αποδώσει δικαιοσύνη ο ίδιος, καθώς νιώθει θύμα μιας ακραίας αδικίας. Ομως ο Αρης δεν είναι μόνος του. Εχει μαζί του και τον εξάχρονο γιο του.
Από το σημείωμα του σκηνοθέτη:
«Το θέμα της ταινίας είναι ουσιαστικά το κινούμενο έδαφος κάτω από τα πόδια μιας ολόκληρης κοινωνίας, που ξαφνικά ανακαλύπτει ότι δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο».
 
...προηγούμενη