Διαφήμιση
Διαφήμιση
O Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής κ. Γεώργιος Βλάχος, με επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας
Δελτία τύπου
Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 20:15
Θέμα: «Αναπροσαρμογή του διαστήματος για κατάθεση αντιρρήσεων επί των δασικών χαρτών»
Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει ξεκινήσει από τις 13 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί έως τις 10 Φεβρουαρίου, η ανάρτηση των δασικών χαρτών ανά την Επικράτεια.
Σύμφωνα λοιπόν με την οριζόμενη διαδικασία, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα δεκαπέντε (15) ημέρες από την ανάρτηση του δασικού χάρτη και για διάστημα δύο (2) μηνών, να υποβάλλουν τις αντιρρήσεις – ενστάσεις τους επί του δασικού χάρτη καταβάλλοντας και το αντίστοιχο τέλος.
Είναι προφανές κ. Υπουργέ, ότι το ανωτέρω διάστημα που προβλέπεται είναι πάρα πολύ ασφυκτικό, αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτες μας δεν θα έχουν ενημερωθεί πλήρως για τα νέα δεδομένα, ενώ θα πρέπει στη συνέχεια να καταφύγουν σε δικηγόρους και μηχανικούς προκειμένου να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να τεκμηριώσουν την αντίρρησή τους.
Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο διάστημα να ανέλθει στους (3) μήνες με δυνατότητα παράτασης, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες αγροτικής γης, να μπορέσουν να ενημερωθούν πλήρως επί των νέων δασικών χαρτών αλλά και να έχουν το απαραίτητο χρονικό περιθώριο να υποβάλλουν τις αντιρρήσεις τους».
 
...προηγούμενη