Διαφήμιση
Διαφήμιση
Παραιτήθηκε ο υπ. Εσωτερικών της Γαλλίας
Δελτία τύπου
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 12:13
bruno-708Ο Μπρινό Λε Ρου παραδέχθηκε ότι προσέλαβε τις δύο του κόρες σε κοινοβουλευτικές θέσεις κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους, ωστόσο αρνήθηκε ότι ενήργησε παράνομα. Ηδη ανακοινώθηκε ότι ο Ματίας Φεκλ θα τον διαδεχθεί.
Νωρίτερα, η οικονομική εισαγγελία της Γαλλίας είχε ανακοινώσει ότι ξεκινά προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση.
Την έρευνα ανέλαβε το Κεντρικό Γραφείο για τη Μάχη κατά της Διαφθοράς και των Οικονομικών και Φορολογικών Αδικημάτων, μία ημέρα μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας στη Γαλλία για τις προεδρικές εκλογές και λίγες εβδομάδες μετά το σκάνδαλο με τις θέσεις εικονικής απασχόλησης που φέρεται να εξασφάλισε ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν σε μέλη της οικογένειάς του.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TMC, ο 51χρονος υπουργός προσέλαβε τις κόρες του, με σύμβαση ορισμένου χρόνου, ενώ εκείνες ήταν μαθήτριες και κατόπιν φοιτήτριες, το διάστημα μεταξύ 2009 και 2016, έναντι ενός συνολικού ποσού ύψους 55.000 ευρώ. Όταν υπέγραψαν τις πρώτες τους συμβάσεις ήταν μόλις 15- 16 ετών.
«Οταν είμαστε προσηλωμένοι στην αρχή του Κράτους, είμαστε άψογοι ενώπιον των θεσμών και των κανόνων που τους διέπουν» δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ, που αναμένεται να κάνει δεκτό αργότερα τον Λε Ρου, στενό συνεργάτη του προέδρου Φρανσουά Ολάντ
Πηγή:  iefimerida.gr
 
...προηγούμενη