τελευταίο θέμα στο webtv συνεδριάσεων περιφέρειας

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης
Περιφέρεια
Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 01:13
kede_poreia4Στην έκδοση ψηφίσματος με το οποίο καλείται ο Πρωθυπουργός να αναλάβει προσωπικά πρωτοβουλία προκειμένου να προχωρήσει ένας ουσιαστικός διάλογος
  για τη διοικητική μεταρρύθμιση, βάσει όμως συγκεκριμένων και επεξεργασμένων κυβερνητικών προτάσεων, κατέληξε η έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Απριλίου.
Είχε προηγηθεί πορεία Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων προς το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου αντιπροσωπεία τους να συναντηθεί με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη.  Η άρνηση όμως του Υπουργού να τους δεχτεί, επικαλούμενος το πολυάριθμο της αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ, προκάλεσε ένταση και καταδικάστηκε από την πλειοψηφία των αιρετών.
Συγκεκριμένα στο ψήφισμα που υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία, επισημαίνεται ότι η άρνηση του Υπουργού Εσωτερικών να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία των Δημάρχων από όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, αποδεικνύει ότι δεν επιθυμεί  τον ουσιαστικό διάλογο για την Μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης.
«Ο Π. Σκουρλέτης δε γύρισε την πλάτη στην ΚΕΔΕ, αλλά τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες που ως αιρετοί εκπροσωπούμε» αναφέρει και καταδικάζει τη στάση του, η οποία σύμφωνα με το ψήφισμα είναι προσβλητική και απαξιωτική, απέναντι στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τονίζει παράλληλα ότι η μεταρρύθμιση του Κράτους είναι εθνική υπόθεση, γι’ αυτό η αυτοδιοίκηση έχει ιστορική ευθύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Η μεταρρύθμιση για την αλλαγή του Κράτους, της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να περιμένει, συνεχίζει και σημειώνει ότι η ΚΕΔΕ έχει ανταποκριθεί έγκαιρα, έχοντας καταθέσει με συνέπεια συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. 
«Ενωμένη η Αυτοδιοίκηση προχωρά μπροστά, για την Ελλάδα που μας ενώνει, για την Ελλάδα της ανάπτυξης. Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε., η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα αποτελεί την αφετηρία ενός αγώνα που στο τέλος του θα βρει την Αυτοδιοίκηση πιο ισχυρή. Μαζί με τους πολίτες και τους εργαζόμενους μας θα διεκδικήσουμε δυναμικά ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας» καταλήγει το ψήφισμα.kede_poreia_omilia
 
...προηγούμενη