Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ισχυρές πιέσεις και απειλές από την κυβέρνηση στους δημάρχους: Ζητάει την παράταση των συμβάσεων εργαζομένων
Δελτία τύπου
Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 11:07
ks708_0Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο κ. Κυρίτσης κλήθηκε την Πέμπτη σε απολογία με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος από τον γενικό γραμματέα
Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας για την άρνησή του να υπογράψει την παράταση των συμβάσεων των υπαλλήλων καθαριότητας του δήμου.
Να σημειωθεί ότι ο Πάνος Σκουρλέτης με εγκύκλιό του στις αρχές Μαρτίου προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας είχε φροντίσει να επισημάνει ότι η παράταση των εν λόγω συμβάσεων (που λήγουν έως το τέλος του Απριλίου) των εργαζομένων στην καθαριότητα είναι υποχρεωτική.
«Επειδή στην υπηρεσία μας έχουν περιέλθει ερωτήματα προφορικά και γραπτά σχετικά με την άρνηση εφαρμογής του άρ. 16 του ν. 4429/2016, εκ μέρους των ΟΤΑ, που προβαίνουν είτε επιλεκτικά σε μερική παράταση των οικείων συμβάσεων είτε στη λήψη απόφασης περί μη παράτασης των συμβάσεων του συνόλου του απασχολούμενου στην καθαριότητα προσωπικού που έχει τις νόμιμες προϋποθέσεις, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για τυχόν απαραίτητες ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας», αναφερόταν στην εγκύκλιο. Το άρθρο 16 του νόμου που αναφέρεται στην εγκύκλιο αποτελεί τροπολογία σε άσχετο νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή και καθόριζε ότι «οι συμβάσεις παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι και τις 31.12.2017, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης».
Στις αρχές της εβδομάδας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου ακύρωσε απόφαση του Δήμου Κορινθίων για μη υπογραφή της παράτασης των συμβάσεων. Ο υπουργός Εσωτερικών αποκάλυψε μιλώντας στην ιστοσελίδα autodioikisi.gr ότι ο ίδιος είχε παρέμβει τηλεφωνικά στον επικεφαλής της υπηρεσίας: «Η δική μας κατεύθυνση προς τις Αποκεντρωμένες είναι σαφής και είναι ακριβώς στην κατεύθυνση δικαίωσης των εργαζομένων».
Πηγή: iefimerida.gr
 
...προηγούμενη