Διαφήμιση
Διαφήμιση
Στο κέντρο της Αθήνας οι εργαζόμενοι στους δήμους - Πορεία προς το υπ. Εσωτερικών
Δελτία τύπου
Δευτέρα, 22 Μαίου 2017 12:20
iujyhtyuiΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στην απαξίωση των δημοτικών παιδικών σταθμών πραγματοποίησαν  οι εργαζόμενοι στους παιδικούς
σταθμούς, αλλά και το σύνολο των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Λίγο μετά τις 12:00 ξεκίνησαν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών όπου αντιπροσωπία τους θα συναντηθεί με τον Πάνο Σκουρλέτη.
Η ΠΟΕ ΟΤΑ με ανακοίνωση της για το θέμα διεκδικεί και απαιτεί την άμεση ανάκληση της «εξαγγελίας» του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για την υποχρεωτική φοίτηση των προνήπιων στα νηπιαγωγεία, οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στην εργασιακή ανασφάλεια και σε κλείσιμο και απαξίωση της κοινωνικά καταξιωμένης Υπηρεσίας των Παιδικών Σταθμών.
"Ήρθαμε εδώ σήμερα για τις 15.000 απολύσεις που γίνονται στους δήμους. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση με τις ελαστικές μορφές εργασίας. Πρέπει η κυβέρνηση να νομοθετήσει ώστε οι συμβάσεις των εργαζομένων να μετατραπούν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου", λέει η πρόεδρος του παραρτήματος του συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.
Όπως τονίζουν ακόμη: "Με απόφαση του υπουργού Παιδείας η υποχρεωτική εκπαίδευση γίνεται 14 χρόνια. Απαγορεύουν στον γονιό να επιλέξει που θα αφήσει το παιδί του, αν θα το αφήσει στον παιδικό σταθμό η στο δημόσιο νηπιαγωγείο. Τα δημόσια νηπιαγωγεία αυτή τη στιγμή δεν έχουν υποδομές αυτή τη στιγμή για να υποδεχθούν αυτό τον όγκο παιδιών. Εμεις παλεύουμε για το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των παδικών σταθμών, για το δικαίωμα του γονιού να επιλέξει που θέλει να αφήσει το παιδί του".
 
...προηγούμενη