τελευταίο θέμα στο webtv Αμαρουσίου

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μαρούσι: Αναζητείται νέος χώρος για το «Χαμόγελο του Παιδιού»
ΜΑΡΟΥΣΙ - ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 21:34
Για δύο ακόμα μήνες πρόκειται να παραμείνει το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο κτίριο επί των οδών Στουντίου & Γκλιάτη 2 στο Μαρούσι, σύμφωνα με την απόφαση που πήρε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο της πόλης στην τελευταία συνεδρίαση του.
Συγκεκριμένα η διοίκηση πρότεινε τη διακοπή της παραχώρησης του χώρου στο σύλλογο, δεδομένου ότι χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος με αποτέλεσμα την όχληση της γύρω περιοχής και του βρεφονηπιακού σταθμού που βρίσκεται εκεί κοντά, και την αναζήτηση νέου χώρου για τη στέγαση του.
Το γεγονός όμως ότι η πρόταση δεν περιλάμβανε και το νέο αυτό χώρο, ο οποίος όπως παραδέχτηκε η διοίκηση δεν έχει ακόμα βρεθεί, προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά των παρατάξεων της μειοψηφίας, η οποία ζήτησε μια ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να συμφωνήσει.
Προς στιγμήν μάλιστα επικράτησε ένταση στην αίθουσα, όταν ο αντιδήμαρχος Κώστας Ρώτας έκανε λόγο για μικροπολιτικές, αλλά και όταν δήλωσε ότι υπάρχουν χώροι για το σύλλογο στο Μαρούσι αλλά και αλλού.
Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα έχει βρεθεί νέος χώρος προτού χρειαστεί να μετακινηθεί ο σύλλογος και στα πλαίσια αυτά πρότεινε τη δίμηνη παράταση της παραχώρησης, αντί της άμεσης διακοπής της όπως ήταν η αρχική εισήγηση, στη λογική ότι μέχρι τότε θα έχει τακτοποιηθεί το όλο ζήτημα.
Διαφωνίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού μέσω ΣΔΙΤ στο Μαρούσι
Την απόφαση για την ένταξη των διαδικασιών του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού οδών και κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Αμαρουσίου στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ, έλαβε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο. Με την παραπάνω απόφαση διαφώνησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, εκφράζοντας την αντίθεση τους με τον τρόπο εκτέλεσης του έργου μέσω ΣΔΙΤ.
Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λευτέρης Μαγιάκης υποστήριξε ότι το έργο θα μπορούσε να γίνει με χρηματοδότηση από το αποθεματικό του δήμου, το οποίο με βάση τον απολογισμό ανέρχεται στα 28 εκατομμύρια ευρώ και ισχυρίστηκε ότι αν τελικά γίνει όπως προτείνει η διοίκηση ο δήμος δεν θα έχει κανένα οικονομικό όφελος.
Σημείωσε επίσης ότι δεν θα υπάρχει κανένας έλεγχος στο δημοτικό φωτισμό από πλευράς δήμου και κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι προχωράει στην ενέργεια αυτή ακολουθώντας την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για απαξίωση και συρρίκνωση των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα.
Ο δημόσιος χαρακτήρας της υπηρεσίας δεν θα πρέπει να θυσιαστεί για την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού, τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαρούσι Η πόλη μας» Κωνσταντίνος Βλάχος και εξέφρασε την ανησυχία του τόσο για το μέλλον των εργαζομένων, όσο και για το ενδεχόμενο εκτόξευσης των δημοτικών τελών. Προέβλεψε δε ότι το επόμενο βήμα θα είναι η εκχώρηση της υπηρεσίας καθαριότητας.
Στόχος της εισήγησης είναι να περάσει η υπηρεσία σε ΣΔΙΤ για να ανοίξει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση των περισσότερων υπηρεσιών του δήμου, με πρώτα και κύρια την καθαριότητα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Εκτός των Τειχών» Τάσο Σπυρόπουλο. Έκανε επίσης λόγο για επιβάρυνση των δημοτών.
Το γεγονός ότι το δημοτικό συμβούλιο καλείται να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση χωρίς να γνωρίζει τους όρους, το όφελος για το δήμο, αλλά και πολλά ακόμα σημαντικά στοιχεία, επισήμανε μεταξύ άλλων η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού. Πρόσθεσε δε ότι όταν ένα τέτοιο θέμα εισάγεται από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ αποτελεί παράδειγμα και για τους άλλους δήμους.
Απαντώντας από την πλευρά της διοίκησης ο γενικός γραμματέας του δήμου Γιώργος Διδασκάλου μίλησε για ένα σύνθετο έργο, αλλά και για μια διαδικασία που ακολουθείται από όλους σχεδόν τους δήμους, ενώ τόνισε ότι ο δήμος θα έχει εξοικονόμηση πόρων από το πρώτο έτος. Ξεκαθάρισε επίσης ότι θα υπάρχει έλεγχος από ανεξάρτητο πιστοποιημένο φορέα παρακολούθησης, αλλά και το δήμο και συμπλήρωσε ότι οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στο δήμο είναι διασφαλισμένες.
Πάνω στο θέμα τοποθετήθηκε και ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ξεκινώντας την ομιλία του είπε χαρακτηριστικά ότι κάποιοι πάνε να βγάλουνε από τη μύγα ξύγκι και δεν τους βγαίνει. Έκανε συγκεκριμένα λόγο για μεγάλη σπέκουλα που γίνεται πάνω στο θέμα των εργαζομένων, τη στιγμή που η διοίκηση έχει δώσει μάχες για να κρατηθούν στις θέσεις τους και ξεκαθάρισε ότι δεν κινδυνεύει καμία θέση εργασίας.
Αναφερόμενος στις νέες τεχνολογίες, ο δήμαρχος είπε ότι προσφέρουν υψηλή ισχύ και χαμηλή ενέργεια, επισημαίνοντας η πόλη θα έχει κέρδος πάνω από 430.000 ευρώ μόνο από τον ηλεκτροφωτισμό, ενώ διευκρίνισε ότι η πλατφόρμα παρακολούθησης θα βρίσκεται υπό την παρακολούθηση και του δήμου. «Πάμε σε μία άλλη εποχή» σημείωσε μεταξύ άλλων κλείνοντας.

 
...προηγούμενη