Διαφήμιση
Διαφήμιση
Στάση εργασίας στο Μετρό την Παρασκευή
Δελτία τύπου
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 13:20
E5AAECE32AF473D52A3EFD772B44EB72Μια ακόμα ημέρα ταλαιπωρίας θα έχουν να αντιμετωπίσουν την Παρασκευή οι πολίτες που μετακινούνται με τα
μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς οι συρμοί του Μετρό θα μείνουν ακινητοποιημένοι μέχρι τις 09:00 το πρωί.
Ειδικότερα, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό αποφάσισε νέες κινητοποιήσεις προκειμένου να καταγγείλει «την αδιαφορία που επιδεικνύει το υπουργείο Εργασίας, αλλά και στις άθλιες πρακτικές που εφαρμόζει η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ.».
Έτσι, αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 π.μ., ενώ θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.
Το σωματείο αναφέρει πως «το υπουργείο Εργασίας αν και διαβεβαίωνε στη συνάντησή μας, λίγες ημέρες πριν τη Δ.Ε.Θ., ότι θα μας απαντήσει άμεσα σχετικά με το αίτημά μας για την αναδρομική αναγνώριση των ασφαλιστικών εισφορών για την κατηγορία των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, αντ’ αυτού ακόμα και μετά από την πραγματοποιηθείσα στάση εργασίας της προηγούμενης εβδομάδας εξακολουθεί να σιωπά».
Τέλος, κατηγορεί επίσης τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ότι «σε μια άθλια προσπάθεια αποπροσανατολισμού, βρήκε την ευκαιρία ακόμη μια φορά να προχωρήσει σε προαγωγές προσωπικού με πελατειακά-κομματικά κριτήρια».
ια».
 
...προηγούμενη