τελευταίο θέμα στο webtv Αγίας Παρασκευής

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ 24 ΚΑΙ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΔΕΛΤΙΑ - ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 11:51
Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, διοργανώνει  διήμερο δράσεων την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, 10:00πμ  – 4:00μμ,  στην Κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής (στη γωνία Λεωφ. Μεσογείων και Ηρώων Πολυτεχνείου).
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα με το σύνθημα  «Δώσ' του μια καινούρια ζωή» αποσκοπεί στο να μας ενημερώσει για το πρόβλημα της μεγάλης ποσότητας αποβλήτων που παράγουμε και να μας ευαισθητοποιήσει για τη  μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση τους, καθώς ένα φαινομενικά άχρηστο αντικείμενο μπορεί να αποκτήσει καινούρια ζωή, αντί να πεταχτεί στα σκουπίδια.
Με τον ίδιο σκοπό στο  διήμερο δράσεων του Δήμου:
• Οι επισκέπτες θα μπορούν να “δώσουν μια καινούρια ζωή”Â  , σε αντικείμενα όπως:
 συσκευασίες (χαρτί, χαρτόνι, γυαλί, αλουμίνιο, λευκοσίδηρο, πλαστικό)
 έντυπο χαρτί (εφημερίδες, περιοδικά, έντυπα)
 ηλεκτρικές & ηλεκτρονικές μικροσυσκευές (π.χ. είδη Η/Υ, κινητά, μικρές ηλεκτρ. συσκευές)
 λαμπτήρες
 μπαταρίες
 ρούχα, παπούτσια, τσάντες, ζώνες, λευκά είδη
παραδίδοντας τα στο Κινητό Πράσινο Σημείο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, που θα βρίσκεται στην πλατεία.
• Οι χρήστες του Πράσινου Σημείου θα μπορούν να γίνουν κάτοχοι της Ανταποδοτικής Κάρτας Ανακύκλωσης 2017 του Δήμου Αγίας Παρασκευής, η οποία παρέχει έκπτωση σε 22 καταστήματα της περιοχής.
• Και τις δύο ημέρες στο χώρο της πλατείας θα λειτουργεί σημείο ενημέρωσης του Δήμου για τη διαλογή απορριμμάτων στην πηγή.
• Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, 10:00πμ-2:00μμ,  450 μαθητές Δημοτικού έχουν ραντεβού με το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης, όπου θα μάθουν να ανακυκλώνουν σωστά μέσα από το παιχνίδι. Θα τροφοδοτήσουν το Κινητό Πράσινο Σημείο με ανακυκλώσιμα υλικά που θα φέρουν από το σπίτι τους και θα συμμετάσχουν σε κλήρωση δώρων. Παράλληλα ο Δήμος θα διανείμει στους μαθητές πάνινες τσάντες πολλαπλών χρήσεων και μαγνητάκια ψυγείου με θέμα ήρωες περιβαλλοντικού παραμυθιού.
Οι δράσεις θα αναβληθούν σε περίπτωση βροχής.
Πληροφορίες: Διεύθυνση Περιβάλλοντος, τηλ.: 213 2004 570.
 
...προηγούμενη