Διαφήμιση
Διαφήμιση
Συνάντηση γνωριμίας του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής με την Πρέσβη της Αλβανίας στην Ελλάδα.
Δελτία τύπου
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 14:25
IMG_0553Συνάντηση γνωριμίας με την Πρέσβη της Αλβανίας στην Ελλάδα κυρία Ardiana Hobdari είχε σήμερα Τρίτη 9 Ιανουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης
Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας στην Παλλήνη, μετά από σχετική πρωτοβουλία της Πρέσβη που ανάλαβε καθήκοντα τον περασμένο Μάρτιο.
Αφού ανταλλάχτηκαν απόψεις για  την οικονομική και πολιτική κατάσταση στις δύο χώρες και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη διερεύνηση της δυνατότητας ανάπτυξης σχέσεων συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας σε τοπικό επίπεδο, κυρίως στον τομέα του πολιτισμού μέσω της συμμετοχής σε πολιτιστικά προγράμματα αλλά και της ανταλλαγής επισκέψεων και υλοποίησης σχετικών δράσεων στις δύο χώρες.
Στο κλείσιμο της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής πρόσφερε στην Πρέσβη αντίτυπο της πρόσφατης έκδοσης που επιμελήθηκε ο ίδιος για τη ζωή και το έργο του Σαλαμίνιου αρχαιολόγου – ιστορικού – λαογράφου – γλωσσολόγου Πέτρου Αν. Φουρίκη, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αρβανίτικα παραμύθια και τραγούδια.
 
...προηγούμενη