τελευταίο θέμα στο webtv Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Υπογράφηκε η μισθωτήρια σύμβαση με την Ακαδημία Αθηνών για το ακίνητο του κληροδοτήματος Μάξιμου Μητσόπουλου στη Λεωφ. Βασιλέως Παύλου
ΒΑΡΗ - ΒΟΥΛΑ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ - ΔΕΛΤΙΑ - ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2019 12:02
7a458d19caccea79424f97503547e3df_LΥπογράφηκε στις 20 Δεκεμβρίου από τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών καθηγητή Αντώνιο Κουνάδη η σύμβαση
μακροχρόνιας μίσθωσης του ακινήτου του κληροδοτήματος Μάξιμου Μητσόπουλου στη Βούλα, γνωστό ως «κόκκινο κτήριο», για σαράντα χρόνια. Το ακίνητο αποτελείται από οικόπεδο επιφάνειας 1174 τ.μ. και ένα πέτρινο διώροφο κτήριο συνολικού εμβαδού 226 τ.μ. Στόχος της μίσθωσης είναι, μετά τη ολική ανακατασκευή και ανακαίνιση του κτηρίου, η δημιουργία ενός πολυχώρου που θα περιλαμβάνει πολιτιστικό κέντρο, δανειστική βιβλιοθήκη, «θερμοκοιτίδα» νεανικής επιχειρηματικότητας, ενώ στον εξωτερικό χώρο προβλέπεται η δημιουργία δημοτικού θερινού κινηματογράφο.
Το μηνιαίο μίσθωμα ανέρχεται στα 600 € με ετήσια αύξηση μισθώματος 1,3 % και το σύνολο του ποσού θα διατεθεί από την Ακαδημία για τη χρηματοδότηση δύο υποτροφιών. Ο προϋπολογισμός των εργασιών ανακατασκευής, ανακαίνισης και υποστύλωσης ανέρχεται στο ποσό των 410 000 € καθώς δίνεται έμφαση στη διατήρηση της μοναδικής αρχιτεκτονικής του κτηρίου και την ανάδειξη της ιδιαίτερης κόκκινης πέτρας που έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του. Το έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί και ο ανάδοχος θα εγκατασταθεί άμεσα μετά την υπογραφή της σύμβασης.
Υπολογίζεται πως οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου ένα έτος και όταν ολοκληρωθούν θα λειτουργήσει ο νέος πολυχώρος πολιτισμού του Δήμου επί της Λεωφ. Βασιλέως Παύλου στη Δ.Ε. Βούλας, καλύπτοντας μία ανάγκη της περιοχής πολλών ετών.
 
...προηγούμενη